Wie ben ik?

Mensen omschrijven mij als een vriendelijk, energiek en vlot persoon met een open houding. Ik schep een vertrouwelijke sfeer waar jullie zich op jullie gemak voelen. Als bemiddelaar ben ik getraind in het aandachtig luisteren zonder te oordelen. Via het stellen van vragen help ik jullie bij het verwoorden van wat jullie belangrijk vinden. Ik ben zeer alert voor het evenwicht tussen jullie en begeleid jullie in het bespreekbaar maken en begrijpen van elkaars bezorgdheden over de toekomst.

Iedere scheiding brengt veel onzekerheden en vragen met zich mee. Van uit mijn brede achtergrondkennis op het vlak van relaties en scheiding help ik jullie inzicht te krijgen in de thema’s waarover jullie tot afspraken willen komen. In emotionele discussies is het niet altijd makkelijk om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden, ik help jullie hierbij. De essentie van jullie afspraken vat ik graag samen en verwoord ik to the point zodat jullie een helder en duurzaam houvast hebben in de toekomst.
Mijn achtergrond en ervaring
Na mijn masteropleiding in de sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven in het jaar 2000 bouwde ik een boeiende loopbaan uit binnen de welzijnssector in verschillende leidinggevende functies. In 2005- 2006 volgde ik de opleiding bemiddelaar in familiezaken aan de Universiteit van Gent, en in 2021-2022 bekwaamde ik mij verder als familiaal bemiddelaar aan de VIVES Hogeschool.

Ik krijg veel energie van anderen helpen. Ik heb geleerd dat je maar écht iemand kan helpen als je anderen aanmoedigt om zelf hun problemen aan te pakken zonder allerlei oplossingen aan te bieden. Dit is precies wat een bemiddelaar doet en wat mij drijft in deze job.

Ik ben lid van de beroepsvereniging ‘Uw Bemiddelaars’ die professionele ervaring van bemiddelaars bijeen brengt en bemiddeling promoot als een volwaardig, en vaak beter alternatief voor het oplossen van een conflict.

Als bemiddelaar ben ik getraind in het aandachtig luisteren zonder te oordelen. Via het stellen van vragen help ik jullie bij het verwoorden van wat jullie belangrijk vinden.

Meer weten over mijn tarieven?

Contacteer
Annemie